Start sectie 1

 organised by

Intro

 

DE WERELDBEKER PARA-CYCLING ROAD

Van 30 juni tot en met 2 juli 2017 vindt de wereldbeker wielrennen voor atleten met een handicap, het zogenaamde ‘Para-Cycling’, plaats in Emmen. Naar verwachting zullen er 250 rijders uit 35 verschillende landen aan de start verschijnen.

  • What you should know
De UCI Para-Cycling Road World Cup Emmen is één van de drie wereldbekerwedstrijden die in 2017 wordt verreden.

Het wegwielrennen voor para-cyclers bestaat uit de volgende vier divisies:
  • C - Cyclist: reguliere fiets met kleine aanpassingen
  • H - Handbike
  • B - Blind: tandem
  • T - Tricycle: driewieler fiets
De totale competitie bestaat uit vier soorten van beperkingen: blinden en slechtzienden, hersenverlamming (cerebral palsy), locomotorische handicaps en rolstoelfietsers. Zij racen in divisies die afhankelijk zijn van het soort fiets waarop zij rijden. Elke divisie wordt onderverdeeld in vijf klassen; de juiste klasse wordt bepaald door de functionele capaciteit van de rijder, vastgesteld met een medisch onderzoek, de zogenoemde classificatie.

 

Nieuws

Nieuws

President European Handcycling Foundation nauw betrokken bij organisatie World Cup 21-6-2017

Seine Snippe is de president van de European Handcycling Foundation (EHF) en is nauw betrokken bij de organisatie van internationale handbike wedstrijden. Sinds 2001 houdt Snippe zich intensief bezig met handbiken en is al jaren lid van de Gehandicapten Sport Club Emmen. Ook voor de UCI Para-Cycling Road World Cup van 30 juni t/m 2 juli in Emmen is de voormalig Nederlands kampioen handbiken actief in een projectgroep van vrijwilligers uit de regio om dit evenement mogelijk te maken. 

Lees verder...
Local hero Jennette Jansen is klaar voor de World Cup 19-6-2017


Voor handbikester Jennette Janssen is de locatie van de eerste UCI Para-Cycling Road World Cup eind juni een hele bijzondere. De start- en finishlocatie ligt naast de Gehandicapten Sport Club Emmen, de club waar Janssen lid van is. Zij vindt het “heel bijzonder” des te meer omdat de GSC Emmen nauw betrokken bij de organisatie van de World Cup. De Westhaarse kijkt uit naar de World Cup in haar omgeving, omdat het de mogelijkheid biedt om familie en vrienden uit te nodigen voor haar wedstrijden. 

Lees verder...
Para-cycling bondscoach Eelke Van der Wal verwacht een succesvol weekend in Emmen 9-6-2017


Van vrijdag 30 juni t/m zondag 2 juli wordt de UCI Para-Cycling Road World Cup in Emmen georganiseerd. Deze wereldbekerwedstrijd is één van de drie wereldbekerwedstrijden waar kwalificatiepunten te verdienen zijn voor de WK in Pietermaritzburg (Zuid-Afrika). Para-cycling bondscoach Eelke van der Wal blikt vooruit en verwacht een mooi en succesvol weekend voor zijn team.  

Lees verder...
Schrijf je in voor een wielerclinic met Kjeld Nuis 1-6-2017
De UCI Para-Cycling World Cup betekent een weekend vol topsport in Emmen, maar er is ook gedacht aan leuke sportieve activiteiten voor bezoekers en de inwoners van Emmen. Lees verder...
Marijn de Vries dagvoorzitter Para-Cycling Inspiratie Netwerk Symposium 24-5-2017Lees verder...
Para-cycling Inspiratie Netwerk Symposium 5-5-2017
Lees verder...
Nieuws 17-2-2017
Para-cycling Trilogie in Emmen, Drenthe!
Lees verder...
Nieuws 17-2-2017
Bike Region Label toegekend aan fietsregio Drenthe!
Lees verder...
Nieuws 17-2-2017
Vanuit Drenthe naar Tokyo2020!
Lees verder...
Nieuws 17-2-2017
Aangepast sporten en fietsambities
Lees verder...
Nieuws 17-2-2017
Op Fietse in Drenthe
 
Lees verder...
Nieuws 17-2-2017
Emmen maak het mee!
 
Lees verder...

Partners

Partners

Parcours

Parcours

Tijdens UCI Para-cycling Road World Cup in Emmen vormen de iconische wielerbaan en Rondweg het decor voor de verschillende krachtmetingen. 

In overleg met de betrokken instanties heeft de organisatie voor deze unieke gelegenheid toestemming gekregen om een deel van de Rondweg verkeersvrij te maken. Hierdoor kunnen de deelnemers rekenen op brede wegen, schitterend asfalt en volop mogelijkheid tot het leveren van uitmuntende prestaties. Afhankelijk van het onderdeel krijgen de deelnemers rondjes van 2,2 km (Team Relay), 7,1km (Wegwedstrijd) of 8,6km (Tijdrit) voor hun kiezen.

Het parcours is gratis toegankelijk voor publiek. Het belooft het een mooi spektakel te worden. Kom langs!