Start sectie 1

 organised by

Intro

 

DE WERELDBEKER PARA-CYCLING ROAD

Na een mooie eerste editie in 2017, keren onze helden terug naar Emmen voor de UCI Para-Cycling Road World Cup, deze wereldbekerwedstrijd vindt van 6-8 juli plaats. 

Van 30 juni tot en met 2 juli 2017 vond de wereldbeker wielrennen voor atleten met een handicap, het zogenaamde ‘Para-Cycling’, plaats in Emmen. Er verschenen meer dan 300 internationale wielrenners aan de start. Bekijk de highlight show! De UCI Para-Cycling Road World Cup Emmen is één van de drie wereldbekerwedstrijden die in 2018 wordt gereden.

Het wegwielrennen voor para-cyclers bestaat uit de volgende vier divisies:
  • C - Cyclist: reguliere fiets met kleine aanpassingen
  • H - Handbike
  • B - Blind: tandem
  • T - Tricycle: driewieler fiets
De totale competitie bestaat uit vier soorten van beperkingen: blinden en slechtzienden, hersenverlamming (cerebral palsy), locomotorische handicaps en rolstoelfietsers. Zij racen in divisies die afhankelijk zijn van het soort fiets waarop zij rijden. Elke divisie wordt onderverdeeld in vijf klassen; de juiste klasse wordt bepaald door de functionele capaciteit van de rijder, vastgesteld met een medisch onderzoek, de zogenoemde classificatie.

 

Nieuws

Nieuws

UCI Para-Cycling World Cup in Emmen van 6-8 juli 2018 20-12-2017Van vrijdag 6 juli tot en met zondag 8 juli 2018 wordt in Emmen de wereldbeker wielrennen voor atleten met een handicap, ook wel para-cycling genoemd, georganiseerd. Vorig jaar werd deze wereldbekerwedstrijd voor het eerst georganiseerd in Emmen. Deze wereldbekerwedstrijden zijn een opmaat voor de wereldkampioenschappen para-cycling die in 2019 in Emmen plaatsvinden. Deze wereldkampioenschappen vinden plaats in een pre-paralympisch jaar waarbij het evenement geldt als belangrijkste kwalificatiemogelijkheid voor de Paralympische Spelen in Tokio in 2020.

Lees verder...
Ziggo Sport zendt highlight show Para-Cycling Road World Cup in Emmen uit 4-7-2017


Na afloop van de UCI Para-Cycling Road World Cup, van 30 juni – 2 juli 2017 in Emmen, zendt Ziggo Sport op dinsdag 4 juli om 23:00 uur een highlight show uit met de hoogtepunten van de races en een blik achter de schermen met presentator Teun Mulder. Als geen ander kent Mulder, voormalig baanwielrenner én Paralympisch kampioen, de para-cyclingwereld dankzij een tweede carrière als tandempiloot. Aan de start in Emmen stonden meer dan 300 internationale wielrenners in de disciplines cycling, handbike, tricycle en tandem.
Lees verder...
Nederlands team succesvol tijdens de eerste Para-Cycling World Cup in Emmen 2-7-2017
Afgelopen weekend vond in Emmen de eerste UCI Para-Cycling Road World Cup plaats. De Nederlanders Daniel Gebru, Tim de Vries en Jetze Plat waren de grote winnaars dit weekend. In de tijdrit pakten Gebru (cycling klasse C5) en de handbikers Plat (klasse H4) en De Vries (klasse H5) de overwinningen in de tijdrit én bij de individuele wegwedstrijd. Ook de internationale wereldtop, met veel Paralympisch kampioenen, maakten hun favorietenrol waar. De wereldbekerwedstrijd in Emmen was de derde en laatste van het seizoen. Het para-cyclingseizoen wordt afgesloten in Zuid-Afrika, waar eind augustus de wereldkampioenschappen plaatsvinden.

Lees verder...
Handbikers zorgen voor nieuw succes bij WB Emmen 1-7-2017


Een dag na de dubbele gouden race van handbikers Tim de Vries en Jetze Plat op de tijdrit was er opnieuw succes voor de Nederlandse ploeg in deze discipline tijdens de wegwedstrijden. Plat veroverde aan het begin van de middag zijn tweede gouden medaille in de categorie Men H4  en even later eiste ook Tim de Vries zijn tweede zege op bij de Men H5.


Door Cyclingonline.nl
Lees verder...
UCI Para-Cycling Road World Cup in Emmen gestart 30-6-2017


Vanochtend is de eerste UCI Para-Cycling Road World Cup in Emmen gestart. Het programma, met ruim 300 wielrenners uit 31 landen, is verdeeld over drie dagen. Alle deelnemers in verschillende disciplines (tricycle, cycling, handbike en tandem) rijden op de openingsdag een individuele tijdrit, de afstand is afhankelijk van de discipline. Op zaterdag en zondag staan de individuele wegwedstrijden en de ploegenachtervolging op het programma. 
Lees verder...
Succesvolle openingsdag WB Paracycling Emmen 30-6-2017


De eerste dag van de wereldbeker Paracycling in Emmen was voor de Nederlandse equipe van bondscoaches Eelke van der Wal en Loes Gunnewijk direct succesvol. Zo wonnen handbikers Tim de Vries en Jetze Plat goud op de tijdrit. Ook Daniel Gebru en Vincent ter Schure kregen het goud omgehangen.

Dit bericht is gepubliceerd door: www.cyclingonline.nl
Lees verder...
‘Als ík tegen een boom rij, heeft híj ook pech’ 28-6-2017Nee, zelf zijn ze niet gehandicapt. Maar ze doen wél mee. Komend weekeinde staat in Emmen de World Cup Para-Cycling op de kalender. Oudgediende Cor van Leeuwen uit Borger en relatieve nieuwkomer Michelle Stummel uit Echten fietsen op de tandem, met hun visueel beperkte teamgenoten.

Door: Marieke Kwak
Foto:Jaspar Moulijn
(Dit artikel is gepubliceerd door Dagblad van het Noorden: http://www.dvhn.nl/drenthe/%E2%80%98Als-%C3%ADk-tegen-een-boom-rij-heeft-h%C3%ADj-ook-pech%E2%80%99-22317577.html)
Lees verder...
President European Handcycling Foundation nauw betrokken bij organisatie World Cup 21-6-2017

Seine Snippe is de president van de European Handcycling Foundation (EHF) en is nauw betrokken bij de organisatie van internationale handbike wedstrijden. Sinds 2001 houdt Snippe zich intensief bezig met handbiken en is al jaren lid van de Gehandicapten Sport Club Emmen. Ook voor de UCI Para-Cycling Road World Cup van 30 juni t/m 2 juli in Emmen is de voormalig Nederlands kampioen handbiken actief in een projectgroep van vrijwilligers uit de regio om dit evenement mogelijk te maken. 

Lees verder...
Local hero Jennette Jansen is klaar voor de World Cup 19-6-2017


Voor handbikester Jennette Janssen is de locatie van de eerste UCI Para-Cycling Road World Cup eind juni een hele bijzondere. De start- en finishlocatie ligt naast de Gehandicapten Sport Club Emmen, de club waar Janssen lid van is. Zij vindt het “heel bijzonder” des te meer omdat de GSC Emmen nauw betrokken bij de organisatie van de World Cup. De Westhaarse kijkt uit naar de World Cup in haar omgeving, omdat het de mogelijkheid biedt om familie en vrienden uit te nodigen voor haar wedstrijden. 

Lees verder...
Para-cycling bondscoach Eelke Van der Wal verwacht een succesvol weekend in Emmen 9-6-2017


Van vrijdag 30 juni t/m zondag 2 juli wordt de UCI Para-Cycling Road World Cup in Emmen georganiseerd. Deze wereldbekerwedstrijd is één van de drie wereldbekerwedstrijden waar kwalificatiepunten te verdienen zijn voor de WK in Pietermaritzburg (Zuid-Afrika). Para-cycling bondscoach Eelke van der Wal blikt vooruit en verwacht een mooi en succesvol weekend voor zijn team.  

Lees verder...
Schrijf je in voor een wielerclinic met Kjeld Nuis 1-6-2017
De UCI Para-Cycling World Cup betekent een weekend vol topsport in Emmen, maar er is ook gedacht aan leuke sportieve activiteiten voor bezoekers en de inwoners van Emmen. Lees verder...
Marijn de Vries dagvoorzitter Para-Cycling Inspiratie Netwerk Symposium 24-5-2017Lees verder...
Para-cycling Inspiratie Netwerk Symposium 5-5-2017
Lees verder...

Partners

Partners

Parcours

Parcours

Tijdens UCI Para-cycling Road World Cup in Emmen vormen de iconische wielerbaan en Rondweg het decor voor de verschillende krachtmetingen. 

In overleg met de betrokken instanties heeft de organisatie voor deze unieke gelegenheid toestemming gekregen om een deel van de Rondweg verkeersvrij te maken. Hierdoor kunnen de deelnemers rekenen op brede wegen, schitterend asfalt en volop mogelijkheid tot het leveren van uitmuntende prestaties. Afhankelijk van het onderdeel krijgen de deelnemers rondjes van 2,2 km (Team Relay), 7,1km (Wegwedstrijd) of 8,6km (Tijdrit) voor hun kiezen.

Het parcours is gratis toegankelijk voor publiek. Het belooft het een mooi spektakel te worden. Kom langs!