Start sectie 1

 organised by

Nieuws

Para-cycling bondscoach verwacht een succesvol weekend

vrijdag 9 juni 2017

Eelke van der Wal vol vertrouwen

Van vrijdag 30 juni t/m zondag 2 juli wordt de UCI Para-Cycling Road World Cup in Emmen georganiseerd. Deze wereldbekerwedstrijd is één van de drie wereldbekerwedstrijden waar kwalificatiepunten te verdienen zijn voor de WK in Pietermaritzburg (Zuid-Afrika). Para-cycling bondscoach Eelke van der Wal blikt vooruit en verwacht een mooi en succesvol weekend voor zijn team. 

De komende jaren is Emmen hét strijdtoneel van para-cycling. Ook in 2018 vindt de wereldbekerwedstrijd hier plaats met als hoogtepunt de wereldkampioenschappen in 2019. Deze wereldkampioenschappen vinden plaats in een pre-paralympisch jaar waarbij dit evenement geldt als belangrijkste kwalificatiemogelijkheid voor de Paralympische Spelen in Tokio in 2020. Para-cycling bondscoach Eelke van der Wal vindt het “geweldig” dat Emmen de komende jaren prominent op de wedstrijdkalender aanwezig is: “Zo laat Nederland zien dat het niet alleen meedoet om de prijzen, maar ook de verantwoordelijkheid neemt voor het verspreiden van deze sport in de wereld. Als TeamNL stelt het ons in staat om ons nog verder te ontwikkelen, want nu kunnen we naast alle toppers met veel jonge talenten aan de start komen.”

Nederlandse wereldtoppers

Met de Nederlandse wereldtoppers aan de start als Jetze Plat, Tim de Vries, Alyda Norbruis, Laura de Vaan en het tandemduo Vincent ter Schuren en Timo Fransen belooft het voor TeamNL wederom een succesvolle wereldbekerwedstrijd te worden. Noorderlingen Cor van Leeuwen (piloot op de tandem) en Aksel Cijntjes rijden een thuiswedstrijd in Emmen en voor talenten Caroline Groot, Stijn Boersma en André Wijnhoud is dit een mooie ervaring om in aanloop naar de WK in 2019 een gevestigde naam in de para-cyclingwereld te worden. 

TeamNL voert medaillespiegel aan

Volgens Van der Wal mogen we veel van het Nederlandse team verwachten aangezien Nederland na de eerste twee wereldbekerwedstrijden in Italië en België de medaillespiegel aanvoert: “De afgelopen jaren deden we het als TeamNL procentueel al erg goed maar om nu absoluut gezien de medaillespiegel aan te voeren is wel heel erg leuk met het oog op de finale in eigen huis!” Voor Van der Wal is de wereldbekerwedstrijd geslaagd wanneer de landenranking wederom wordt gewonnen en het een mooi evenement is voor iedereen in Emmen en omgeving. 

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn