Start sectie 1

 organised by

Nieuws

President European Handcycling Foundation nauw betrokken bij organisatie World Cup

woensdag 21 juni 2017

Seine Snippe aan het woord

Seine Snippe is de president van de European Handcycling Foundation (EHF) en is nauw betrokken bij de organisatie van internationale handbike wedstrijden. Sinds 2001 houdt Snippe zich intensief bezig met handbiken en is al jaren lid van de Gehandicapten Sport Club Emmen. Ook voor de UCI Para-Cycling Road World Cup van 30 juni t/m 2 juli in Emmen is de voormalig Nederlands kampioen handbiken actief in een projectgroep van vrijwilligers uit de regio om dit evenement mogelijk te maken. 

Snippe maakte per toeval kennis met handbiken, tijdens een open dag van een leverancier van rolstoelen: “Na een paar 100 meter uitproberen was ik verkocht en binnen korte tijd had ik mijn eerste aankoppelhandbike.” Al snel reed Snippe zijn eerste wedstrijd en in 2002 zijn eerste EHC-wedstrijd, om er vervolgens bijna geen meer te missen.

De afgelopen jaren heeft hij de sport zien groeien, niet alleen in deelnemersaantallen maar ook in professionaliteit. De laatste grote stap werd gemaakt toen de sport bij de UCI werd ondergebracht zodat het handbiken een paralympische sport kon worden. Wel hebben de kleinere handbikewedstrijden te leiden gehad door de introductie van de wereldbekerwedstrijden, de eliterijders kozen voor deze wedstrijden en hielden geen budget over voor kleinere wedstrijden.

Om het handbiken te promoten is Snippe de afgelopen jaren actief betrokken geweest bij de organisatie van het NK tijdrijden in 2015 en 2016 én de EHC wedstrijden in 2016. Deze wedstrijden zijn goede voorbereidingstrajecten geweest voor de wereldbekerwedstrijden eind juni en in 2018, met als hoogtepunt de wereldkampioenschappen in 2019: “ De basis die we vorig jaar hebben neergezet was goed en solide. Dat was al merkbaar door alle positieve reacties die ik op internationale evenementen heb mogen horen en dat deelnemers al uitkijken naar de World Cup in Emmen”. Met deze internationale wedstrijden hoopt Snippe op een boost voor het handbiken als breedtesport. 

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn