Start sectie 1

 organised by

Nieuws

Succesvolle openingsdag WB Paracycling Emmen

vrijdag 30 juni 2017

Vier keer goud voor Nederland

De eerste dag van de wereldbeker Paracycling in Emmen was voor de Nederlandse equipe van bondscoaches Eelke van der Wal en Loes Gunnewijk direct succesvol. Zo wonnen handbikers Tim de Vries en Jetze Plat goud op de tijdrit. Ook Daniel Gebru en Vincent ter Schure kregen het goud omgehangen. 
Dit bericht is gepubliceerd door: www.cyclingonline.nl
Nabij het voetbalstadion van Emmen en het clubparcours van de WSV Emmen vertrokken de deelnemers van de drie dagen durende wereldbekermanche paracycling voor een serie tijdritten. Met name de handbikers toonden zich erg succesvol. Tim de Vries won in de klasse H5 en Jetze Plat eiste de winst op in de klasse H4. Bij de vrouwen was er in de klasse H5 brons voor Laura de Vaan.

Op de tandem was Vincent ter Schure succesvol met goud op de tijdrit, Tristan Bangma reed naar het zilver, waarmee Nederland twee teams op het ereschavot wist. Nog een gouden medaille was er voor Daniel Gebru.

Bij de paracyclers was er een zilveren plak voor olympisch kampioene Alyda Norbruis. De Friezin had op meer gehoopt, maar was toch heel enthousiast over het evenement. "Ik vind het echt heel mooi dat we in eigen land een wereldbekerwedstrijd kunnen rijden. Vooral omdat op deze locatie over twee jaar ook een WK wordt verreden. Leuk omdat dan veel Nederlandse supporters kunnen komen kijken naar onze prestaties en handig omdat we regelmatig op delen van het parcours kunnen trainen. Daar hebben we vast thuisvoordeel van. Jammer is het dat ik vandaag niet optimaal kon presteren. Ik weet niet precies wat het was, maar het draaide gewoon even niet. Ik ga altijd voor de winst, dus dan is dat even een teleurstelling. Vooral omdat mijn grootste kansen op de tijdrit liggen, een wegwedstrijd is toch altijd meer een loterij."

De Nederlandse ploeg staat na de eerste dag op een gedeelde tweede plaats in de ploegenrangschikking. Net als koploper USA was men goed voor vier zeges,  maar de Amerikanen behaalden al tien medailles tegen Nederland zeven.
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn