Start sectie 1

 organised by

Nieuws

Handbikers zorgen voor nieuw succes bij WB Emmen

zaterdag 1 juli 2017

Winst voor De Vries en Plat

Een dag na de dubbele gouden race van handbikers Tim de Vries en Jetze Plat op de tijdrit was er opnieuw succes voor de Nederlandse ploeg in deze discipline tijdens de wegwedstrijden. Plat veroverde aan het begin van de middag zijn tweede gouden medaille in de categorie Men H4  en even later eiste ook Tim de Vries zijn tweede zege op bij de Men H5. Door Cyclingonline.nl

Bij de vrouwen eindigden naast de Duitse winnares Andrea Eskau twee landgenotes op het podium. De drie sprintten om de winst in Emmen. Jennette Jansen werd tweede, Laura de Vaan derde. De laatste werd wel teruggeroepen om als winnares van de wereldbeker gehuldigd te worden.

Plat zorgde er als eerste voor dat het Wilhelmus klonk op de tweede dag van de wereldbekerwedstrijd in Emmen. Na een slijtageslag bleef hij over met Rafal Wilk, in de sprint was de Nederlander sneller dan de Pool. "Dit is de perfecte afloop van deze wereldbeker voor mij, beter kon immers niet met twee gouden medailles. Voor mij was het even afwachten hoe ik in vorm zou zijn, ik zit middenin een druk deel van mijn wedstrijdschema. Maar ik kon mijn vertrouwde wattages halen. Daar ben ik blij mee, want ik wilde hier in eigen land graag goed presteren. Mooi dat dit evenement er is. Over twee jaar ook nog eens het WK, dat wordt een belangrijk doel, ook met het oog op de kwalificatie van de Paralympics van 2020." Na afloop werd hij ook gehuldigd als wereldbekerwinnaar.

Tim de Vries maakte indruk met een solo van vier ronden. Uiteindelijk ging hij de slotronde redelijk veilig in met drie minuten voorsprong. "Het was een tactische wedstrijd" zei de blije winnaar na afloop. "Johan Reekers sloeg een gat en niemand reed het dicht. Ze keken naar mij, maar ik ga mijn eigen landgenoot niet terug halen. Toen ze dan eindelijk de kloof dichtten, was dat hét moment voor mij om aan te gaan. Toen heb ik er een tijdrit van gemaakt, na vrijdag wist ik dat ik op mijn tijdrijderskwaliteiten kon vertrouwen. Op het laatst gaven de anderen het op en richtten zij zich op het zilver. Toen hoefde ik mijn voorsprong alleen nog maar te consolideren." De Vries was erop gebrand goed te presteren in Emmen. "Heel mooi dat deze wereldbeker hier georganiseerd wordt en dat we hier over twee jaar ook een WK hebben. Een prachtige gelegenheid voor mensen uit mijn omgeving om me eens op dit niveau van dichtbij aan het werk te zien."
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn