Start sectie 1

 organised by

Nieuws

Ziggo Sport zendt highlight show Para-Cycling uit

dinsdag 4 juli 2017

Blik achter de schermen en hoogepunten

Ziggo Sport zendt op dinsdag 4 juli om 23:00 uur een highlight show uit met de hoogtepunten van de races en een blik achter de schermen van de UCI Para-Cycling Road World Cup, van 30 juni – 2 juli 2017 in Emmen. Presentator van de show is Teun Mulder. Als geen ander kent Mulder, voormalig baanwielrenner én Paralympisch kampioen, de para-cyclingwereld dankzij een tweede carrière als tandempiloot. Aan de start in Emmen stonden meer dan 300 internationale wielrenners in de disciplines cycling, handbike, tricycle en tandem.Met deze uitzending op Ziggo Sport wil de organisator van de World Cup, The Organizing Connection, de Nederlandse sportliefhebbers kennis laten maken met para-cycling. De komende jaren is Emmen namelijk hét strijdtoneel van deze sport. Ook in 2018 vindt de World Cup hier plaats met als hoogtepunt de wereldkampioenschappen in 2019. De WK Para-cycling vinden plaats in een pre-paralympisch jaar waarbij dit evenement geldt als belangrijkste kwalificatiemogelijkheid voor de Spelen in Tokio in 2020.
Directeur van The Organizing Connection, Eric Kersten is blij met de uitzending op de sportzender: “Ziggo Sport biedt een prachtig podium om aan alle sportliefhebbers in Nederland te laten zien dat para-cycling een sport is met veel actie, snelheid en strijd. Het zou fantastisch zijn om de sport op deze manier bekender te maken zodat er in 2019 veel fans langs het parcours in Emmen staan om de Nederlandse wielrenners richting Tokio te schreeuwen.”

In oktober 2016, tijdens het WK Wielrennen in Qatar, werd bekendgemaakt dat de Provincie Drenthe, in samenwerking met Gemeente Emmen en The Organizing Connection, de organisatie voor de UCI Para-Cycling Road World Cup 2017 & 2018 én UCI Para-Cycling Road World Championships in 2019 toegewezen kreeg.
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn