Start sectie 1

 organised by

Nieuws

Nieuws

vrijdag 17 februari 2017
Bike Region Label toegekend aan fietsregio Drenthe!
Met een uitgewerkt rapport waarin de investeringen en toekomstplannen rondom fietsen worden omschreven is Drenthe de eerste Provincie die het UCI Bike Region Label in de wereld heeft ontvangen.

Met Bike Region Label en de toekenning van de evenementen gaat de Provincie Drenthe de fietsambities en de ambitie om meer in te zetten op aangepast sporten waarmaken. Met het label van de UCI worden de Drentse activiteiten op het gebied van fietsen mondiaal in de schijnwerpers gezet en kunnen in de toekomst meer grote fietsevenementen naar Drenthe gehaald worden. Gedeputeerden Brink en Jumelet: "Onze felicitaties gaan naar eenieder die hieraan heeft meegewerkt. We gaan met elkaar nog vele (fiets)kilometers maken om met het label in de hand Drenthe de absolute fietsprovincie te maken. Of het nu gaat om recreatief fietsen of topsport voor iedereen. In Drenthe bieden we het allemaal.”

UCI President Brian Cookson: “Wat we in Drenthe hebben gezien hebben we op geen enkele andere plek op de wereld gezien. Hier werken gemeenten met elkaar samen aan fietsen in de breedste zin van het woord. Drenthe is met de vele partners een voorbeeld waar vele landen en steden nog iets van kunnen leren. Ook de nauwe betrokkenheid van een zeer gewaardeerde organisator The Organizing Connection geeft ons extra vertrouwen in drie fantastische events.”
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn