Start sectie 1

 organised by

Nieuws

"De betrokkenheid in Drenthe is echt fantastisch om mee te maken"

vrijdag 16 maart 2018

Interview met Eric Kersten


Emmen heeft een prominente plek op de wedstrijdkalender van het para-cycling, de verzamelnaam van wielerdisciplines voor renners met een lichamelijke handicap. De gemeente was in 2017 het decor van de UCI Para-Cycling Road World Cup, een wereldbekerwedstrijd waaraan ruim 300 wielrenners uit 31 landen deelnamen. Dit jaar volgt van 6 tot en met 8 juli een tweede editie op Drentse bodem en als klap op de vuurpijl vinden de wereldkampioenschappen in 2019 eveneens in Emmen plaats.Door Ger Bahensen. 

Dit artikel is eerder gepubliceerd in de speciale bijlage van Dagblad van het Noorden: Drenthe UCI Bike Region 

Directeur van The Organizing Connection: Eric Kersten De mondiale wedstrijden worden opgezet door sportevenementenbureau The Organizing Connection, dat internationale sportevenementen door heel Europa organiseert. “Met de UCI Para-Cycling Road World Cups en de wereldkampioenschappen hebben de provincie Drenthe en de gemeente Emmen drie grote topsportevenementen binnengehaald”, zegt Eric Kersten, directeur van The Organizing Connection. “De organisatie van deze evenementen vormt een uitgelezen kans om de projecten rondom het vergroten van de fietsparticipatie in Drenthe uit te breiden en te perfectioneren.”

Volgens Kersten is de actieve houding van lokale sportverenigingen een groot voordeel om evenementen in deze regio te houden. “De betrokkenheid van de sportverenigingen en vrijwilligers in de provincie Drenthe is echt fantastisch om mee te maken. Afgelopen jaar hebben wielervereniging WSV Emmen, atletiekvereniging EAC De Sperwers en Gehandicapten Sportclub Emmen al bergen werk met ons verzet en waren er dankzij deze verenigingen veel enthousiaste vrijwilligers actief. Ook dit jaar zijn er al veel aanmeldingen en staan deze verenigingen weer voor ons klaar.”

“Wij hopen met de organisatie van de para-cycling evenementen een bijdrage te kunnen leveren aan de doelen van de gemeente en de provincie en het verder professionaliseren van de gehandicaptensport”, aldus Kersten. “Het gaat in het weekend van 7 en 8 juli een prachtig wielerfeest worden, waar we dit jaar met de samenwerkende partners ook een aantrekkelijk side-events programma neerzetten. Er kan dus niet alleen genoten worden van een spectaculaire strijd op het hoogste niveau, maar je kunt ook zelf actief deelnemen of genieten van alle georganiseerde activiteiten.”

Van de eerste editie van de World Cup in Emmen heeft The Organizing Connection in samenwerking met de provincie een uitgebreide samenvatting laten produceren. Deze documentaire is uitgezonden door Ziggo Sport. “Zo konden we aan alle sportliefhebbers in Nederland laten zien dat para-cycling een sport is met veel actie, snelheid en strijd”, stelt Luc Herberichs, projectmanager van The Organizing Connection. “De World Cup in Emmen was voor ons en het Nederlandse team ontzettend succesvol, met Jetze Plat, Tim de Vries, Daniel Gebru en Laura de Vaan als grote winnaars. Hopelijk hebben de sport en onze Oranje-helden hierdoor meer bekendheid gegenereerd, zodat er in 2018 en 2019 veel fans langs het parcours in Emmen staan om de Nederlandse wielrenners richting de Paralympische Spelen in Tokio te schreeuwen.”

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn