Start sectie 1

 organised by

Nieuws

WK Para-cycling 2019: eerste goud voor Italië

woensdag 11 september 2019
  Italië heeft de eerste gouden medaille van de Wereldkampioenschappen Para-cycling 2019 gewonnen. Het Italiaanse team bestaande uit Paolo Cecchetto, Luca Mazzone en Alessandro Zanardi was de snelste in de team relay, voor de Verenigde Staten en Duitsland. De medailles werden uitgereikt door Hare Koninklijke Hoogheid prinses Margriet, die daarnaast ook de start verzorgde en een bezoek bracht aan de Nederlandse deelnemers. 

Nek-aan-nekrace
De komst van prinses Margriet en de spectaculaire team relay zorgde voor behoorlijk wat publiek op het Raadhuisplein in Emmen, waar de eerste drie dagen van de wereldkampioenschappen plaatsvinden. Het aanwezige publiek en de prinses zagen een spannende race waarin topfavorieten Italië en de Verenigde Staten lange tijd nek-aan-nek gingen, maar waarin de Italianen – met oud Formule 1-coureur als kopman Alessandro Zanardi – uiteindelijk aan het langste eind trokken. 
Nederland nog zonder medaille
Voor het het Nederlandse team was de team relay vooral een opwarmertje voor wat er de komende dagen te wachten staat. Het team met Mischa Hielkema, Chantal Haenen en Carmen Koedood eindigde de race als elfde en laatste. Op donderdag en vrijdag in het centrum en in het weekend bij het stadion van FC Emmen liggen er echter meer dan voldoende kansen op Nederlands succes, met onder meer toppers als Jetze Plat (handbike) en Tristan Bangma (tandem) aan de start. 


Prinses Margriet met vlnr Tim de Vries - Mitch Valize - Bondscoach Floris Goesinnen
Maarten van der Weijden
Naast de races zijn er iedere dag verschillende gratis clinics en demonstraties voor het publiek, zo was de prinses woensdagavond getuige van een demonstratie van zogenoemde racerunners; een speciale vorm van atletiek voor mensen met een beperking. Daarnaast genoten ruim 200 mensen van het symposium “Waar een wil is…”, waarbij Maarten van der Weijden als gastspreker optrad en bovendien verschillende workshops konden worden gevolgd.

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn